De Ultieme Checklist Voor Het Zoeken Naar Werk

De Ultieme Checklist Voor Het Zoeken Naar Werk

 

Ga jij binnenkort werken in het buitenland? Met deze checklist bereid jij je het beste voor!

 

  1. Heb je wat geld bij elkaar gespaard?

Voordat je vertrekt naar het buitenland kan het goed van pas komen om een startkapitaal te hebben, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De eerste maand kunnen er nog best wel wat onverwachte kosten op je pad komen. Denk bijvoorbeeld aan de borg voor je appartement, het kopen van nieuwe meubels en je zal waarschijnlijk pas na de eerste maand uitbetaald worden. Om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen is het daarom verstandig om met wat spaargeld die kant op te gaan, zodat je voldoende kapitaal hebt om de eerste periode door te komen.

 

  1. Wat zijn de kosten in het nieuwe land?

Zoek van te voren uit wat de gemiddelde kosten in het nieuwe land zijn. Hoeveel zal je per maand aan huur moeten betalen? Wat kost een abonnement voor telefoon en internet? Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar en maak een lijstje met alles wat je écht nodig hebt, zodat je weet welke kosten je kunt verwachten.

 

  1. Ken je je nieuwe omgeving al een beetje?

De eerste weken zullen wel even wennen zijn. Je leeft in een nieuwe omgeving, waar je waarschijnlijk nog niet bekend bent. Om je zo snel mogelijk thuis te voelen kun je van te voren alvast je nieuwe leefomgeving leren kennen, zodat je niet verdwaalt raakt. Zoek uit waar de dichtstbijzijnde supermarkt is en welke opties je met het openbaar vervoer hebt vanaf je woning. Ga je graag naar de sportschool? Kijk dan eens of er een goede sportschool bij je in de buurt zit waar je je kunt inschrijven.

 

  1. Is je administratie op orde?

Zorg ervoor dat je voor vertrek je administratie helemaal op orde hebt en dat je deze ook mee neemt naar het buitenland. Denk daarbij aan je visa, diploma’s, referenties, cv en je bankzaken. Vergeet ook niet om je zorgverzekering om te zetten naar een internationale zorgverzekering, zodat je ook in het buitenland verzekerd bent.

 

  1. Heb je alle vaccinaties die je nodig hebt?

Wanneer je in het buitenland bent wil je geen infecties of ziektes oplopen. Daarom is het voor sommige landen verplicht om je te laten vaccineren. Check altijd voordat je vertrekt of je een vaccinatie nodig hebt. Dit is terug te vinden op de website van de GGD.

 

  1. Cultuurshock

Wees erop voorbereid dat wanneer je gaat werken in het buitenland, je dan best wel een cultuurshock kunt ervaren. De normen en waarden kunnen heel erg verschillen van jouw eigen normen en waarden en je zult daarom moeten leren om je aan te passen aan de locale gebruiken. Probeer altijd het positieve ervan in te zien en blijf nieuwe dingen ontdekken!

 

  1. Bucket List opstellen

Om ervoor te zorgen dat je niet in een gat valt is het een idee om van te voren een zogenoemde Bucket List op te stellen. Zoek uit welke plekken je graag wilt bezoeken en welke activiteiten je wilt gaan doen als je in het buitenland bent. Zo heb je altijd iets te doen en hoef je je nooit te vervelen!

 

Recommended Articles

Embrace employee upskilling and drive sustainable business productivity by prioritising the learning and development of your workforce. Read on to learn more.

Apr 24, 2023 by
Guest Blogger

Are you looking for a job unrelated to your degree? Are you an employer trying to decide if such a candidate is worth hiring? This article will provide answers for both questions!

Oct 6, 2022 by
Lucyna